söndag 3 november 2013

Tre morötter

Söndag morgon, ligger kvar i sängen med datorn medan mormor sitter och tittar på TV med barnen.

I morgon smäller det, i morgon börjar inskolningen till mitt nya liv!! (Mitt nya liv börjar 1:a januari på allvar, då har jag tagit mig igenom "sorgeåret" och känner att det verkligen är dags att börja LEVA igen, fullt ut!) Har tyvärr misskött mig själv rejält det sista, trott att jag kunnat leva på som tidigare - det var ingen bra idé för nu kom käftsmällen, jag är trött, trött & trött….

Felet är att jag släppt de rutiner jag arbetat in, igen! Jag har inte skött min kost, utan lagat den mat på kvällen som jag tror barnen vill ha, även om den inte lockat mig. Så har jag bara ätit en LITEN portion och när jag sedan lagt barnen har jag varit hungrig igen, och i stället för att fixa något gott & nyttigt så har jag kört handen i godispåsen…. Sömnen, ja där har jag hamnat snett igen, är inte i säng förrän närmare midnatt och det där fixar jag inte egentligen, måste komma i säng i ordentlig tid. Och så var det  motionen, den har HELT skitit sig det sista, vilket också får en negativ inverkan på sömnen.

Så, varför har det här hänt då? Framför allt för att jag varit nonchalant och inte trott att jag måste sköta om mig själv, NOGA. Sedan har det nog framför allt varit jobbstarten och den ganska stora renoveringen som tagit på krafterna, sistnämnda var kanske inte helt smart att köra igång just nu, men facit i hand.

Vad händer i morgon då? Jag ska äntligen göra mitt schema, PÅ PAPPER, för än så länge har det bara funnits i mitt huvud, men då är det så mycket lättare att fuska, att tappa fokus. Sedan är det dags att börja mat-planera igen, se till att det finns god och nyttig mat hemma. Kommer bli GI-inspirerad mat, för den vet jag att jag mår bra av. Det är lätt för mig att bara äta lite kolhydrater men ändå se till att barnen får i sig det som de behöver. Godiset då, mycket har redan hamnat i soporna, halvfulla påsar med chips, ostbågar och popcorn rök igår. Nu finns det någon påse kvar och det kommer ryka i kväll. Sedan är det bara att sätta hårt mot hårt och lägga mig vid 22-22:30 varje kväll.

Morötter! Morötter är alltid bra att ha, både fysiska att gå och knapra på, och visuella som kan sporra mig och peppa mig så jag sköter mig, och vad/vilka är mina morötter då?

Jag två små morötter, som är det som peppar mig mest, mina underbara små barn. Jag vill så gärna orka mer för deras skull, vill skapa förutsättningarna för att vara den absolut bästa mamman jag kan vara. Sedan vill jag skapa en stabilare grund för Kärleken, och inte vilken kärlek som helst då, utan just för han, som knockade mig totalt. Men ska jag, förhoppningsvis på allvar, någon gång i framtiden, ge mig in mer aktivt i den relationen, måste jag själv först ha blivit mer stabil.

Jag har reflekterat mycket runt det här med Kärleken det sista… Vad betyder den för mig, vad är det jag vill med den, finns det plats just nu, hur kan jag vara säker på att jag är redo…. Jag är redo för att ha den relation jag har, inte mer…. och inte med någon annan! Att jag fallit nu, beror på att någon är SÅ unik, men jag har väldigt svårt att se att jag skulle kunna falla för någon annan, inte nu, kanske aldrig, av två olika skäl….. Visst saknar jag närhet i bland, någon att dela vardagen med, någon att dela kvällarna med - och det har inte något med det som hänt vår familj att göra, det är sådan jag är som person, jag tror att människan är skapad för tvåsamhet. Men jag känner inte att jag inte kan leva utan tvåsamheten, jag känner inte att jag måste in i en relation för sakens skull, för att slippa sitta ensam. Kärleken för mig är EN PERSON.

Jag har accepterat saknaden av kärlek, jag är övertygad om att jag har plats i mitt hjärta för kärleken, nu ska jag bara försöka få plats i livet för kärleken också, och där går starten i morgon!!!

I kväll ska vi gå på minnesgudstjänst där det kommer att tändas ett ljus för H, som vi sedan kan ta med oss ner i minneslunden. Sedan ska jag vräka i mig ett lass godis, slänga resten, kanske äta lite glass också så att längtan efter ett sunt liv är enormt stark i morgon. FAST det kommer den ju vara i alla fall, jag har ju mina tre morötter!!!!

2 kommentarer:

  1. Åhh, vad jag önskar dig stort lycka till med din nystart idag! Du är så klok och så förnuftig i ditt tänkesätt! Tids nog är ni säkert båda mogna för en relation, det är jag övertygad om. Men klokt att inte förhasta sig.
    Hmm, har mina aningar om vem det är som ditt hjärta har fastnat för.... Ska bli intressant att se om mina aningar stämmer :)
    Som sagt, lycka till med dina morötter - alla tre!
    Kramar om <3
    //Bellan

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK Bellan, dina ord värmer verkligen mitt hjärta!!!!
      Är nyfiken på både vem du tror det är.... det går att maila mig privat ;)
      Tack för lyckönskningar, det är kraftfulla och unika morötter, så jag
      är övertygad om att de direkt eller indirekt kommer hjälpa mig i min nystart!

      Kram fina du!!
      /M

      Radera